În urmă cu mai bine de doi ani scriam că am devenit pasionat de lingvistică. Har Domnului, nu e singura mea pasiune. Pe lista mea destul de lungă apar cuvinte precum blues, handbal, lectură, snooker, jazz, dezvoltare personală nu neapărat în ordinea asta. Da, am multe pasiuni care pun stăpânire pe mine deseori și cu toate acestea descopăr în fiecare zi altele noi.

   Zilele trecute am fost la ANAF pentru a scoate un cazier fiscal. După ce am depus cererea și chitanța am fost anunțat că durează 30 de minute. ”OK, merg la o cafea” am zis. Am ieșit din cladire și mă îndreptam spre o cafenea când mi-a sunat telefonul. Un client mă anunța că vrea să-mi lase niște hârtii peste care să mă uit. Am stabilit să-l aștept vis-à-vis de cladirea ANAF-ului ca să nu mai parcheze. Așa mi-am descoperit o nouă pasiune în care am investit 2 ore. 

   Patek e un indian care a emis teoria conform căreia oamenii pot fi clasificați în funcție de pozițiile în care dorm. Și Hitler îi împărțea pe oameni în funcție de rasă. Ceaușescu însuși avea un sistem de valori bazat pe originile sănătoase. Aștia au lucrat la branding personal, nene. Ia să mă afirm și eu, zic!

   Știm că șoferii ce-și fac veacul prin București nu au cele mai nobile obiceiuri, nu mai avem ce demonstra aici. Bunăoară, în ziua cu pricina, doi șoferi de mașini cu multe cercuri în logo își măsurau bărbăția cu ajutorul instalațiilor de sonorizare din habitaclu scrutând superior pe oricare îndrăznea să cate cu privirea sursa gălăgiei monstruase. Acest fapt m-a determinat să fac un clasament al obiceiurilor nesănătoase în funcție de marca autoturismului condus. Am descoperit că șoferii de Logan tunat au emigrat ori sucombat. Deși poate părea un câștig, relitatea ne oferă tabelul de mai jos.

    Sigur, pot fi acuzat că am mistificat lucrurile întărind un truism etern. Îmi asum asta și voi mai cerceta pe acest topic. Pe la voi cum e?