Iniţial am vrut să ortografiez despre ceva statistici europene. Mai exact, voiam să evidenţiez câteva diferenţe dintre România, Grecia, Italia, Spania şi nu in ultimul rând, Uniunea Europeana ca întreg. Bunăoară aş fi putut scrie despre rata şomajului in 2011 (octombrie) care in UE era de 10,3, în Grecia de 19,2, în Italia de 8,5, în Spania de 22,7 iar în România de 7,3. Nu-i rău pentru noi. Sau aş mai fi putut scrie despre creşterea PIB-ului dar ar fi existat un inconvenient minor: aş fi fost nevoit să mă folosesc de statisticile din zona forecast. Probabil mi-aş fi asumat acest risc dezvâluind că în 2011 UE ar avea o creştere de 1.6, Grecia de -5.5, Italia de 0.5, Spania de 0.7 iar România de 1.7. Nici aici n-am sta chiar rău da’ e forecast deci nu se pune. Pentru că n-aş fi putut evita la nesfârşit, ar fi trebuit să amintesc şi de alfabetizare. Ei, aici ar fi trebuit să scriu că ceva mai bine de 40% dintre români citesc greoi (a-di-că si-la-bi-sesc pre-cum pre-şco-la-rii). Mai mult, gradul de alfabetizare în România e de două ori mai redus decât media continentală, medie ajunsă deja la un nivel îngrijorător.
   Mi-am revenit brusc. Ptii, ce era să fac. Cine mă-sa ar mai fi citit? Aşa că, aproape instantaneu, am decis o abordare ceva mai lejeră. Ceva care să-mi aducă popularitate, notorietate, rating. Nu asta căutăm cu toţii? Să purcedem, dară.

   Voi alege câteva publicaţii româneşti de scandal de pe ale căror site-uri voi selecta ceea ce cred eu că e important pentru ţară.

1. LIBERTATEA este cel care imi vine in minte când zic presă tabloidă (e posibil să fie alţii mai buni ca aştia, nu ma luaţi în seamă). De aici aflăm că Carmen (pardon) Hara a făcut în urmă cu ceva timp o predicţie referitoare la căderea lui Băsescu iar deadline-ul a fost depăşit. Deşi acesta încă e activ şi mişcă, Carmen (scuze) susţine că a prezis mişcările de stradă încă de acum doi ani, deci nu a greşit. Iar în ceea ce priveşte căderea lui Băsescu, aceasta este doar o chestiune de timp. „Sistemul a căzut, mă mir că insistă să ţină steagul sus. Băsescu nu va rezista, în ciuda eforturilor lui”. Boooon. Am avut politică la cel mai înalt nivel. Lumea e interesată, va citi şi mie îmi va creşte traficul pe blog. Aţi prins-o p’asta, da?

2. CANCAN contribuie cu două ştiri. Prima, Sorin Copilul de Aur a împlinit 21 de ani şi vrea să îşi cumpere maşină: „Am avut căruţă şi cal, maşină niciodată”, zice acesta. (am bifat şi zona manelelor).
A doua ştire peste care simt că nu aş putea trece ne spune, chiar ne arată, că Ioana Popescu îşi face publicitate singură (e goală, bă!) pentru că n-a mai apărut în niciun scandal. Cine e Ioana Popescu? Bine că sunteţi voi deştepţi. Acum am adăugat şi nuditate.

3. CLICK. Moroşanu, aka Moartea din Carpaţi, nu are voie să facă sex 8 luni. Cum peştii mei să nu câştige luptele în ring? După 8 luni de abstinenţă şi Coelho l-ar bate măr pe Peter Aerts. (OK, avem K1 şi Coelho).


4. ATAC scoate la concurs următoarele posturi:
1. Redactor şi reporter pentru departamentul investigaţii – 4 posturi
2. Redactor şi reporter pentru departamentul politic – 3 posturi
3. Redactor şi reporter pentru departamentul monden – 3 posturi
4. Paparazzi – 3 posturi
5. Secretar general de redacţie – 1 post
6. Corectură – 2 posturi
7. Director difuzare – 1 post
8. Agent difuzare – 2 posturi
9. Şofer – 2 posturi
10. Web designer – 1 post
11. Director de markenting şi publicitate – 1 post
12. Agent publicitate – 3 posturi

(Acum am şi locuri de muncă. Trafic garantat, nene)
Aţi văzut, băi? Aşa se face rating. Şi ăsta titlu, da? Acestea fiind spuse, am să mă retrag să număr accesările. Sunt cu ochii pe voi.