Eu sunt Cătălin MOISĂ și sunt moldovean. Nimeni nu-i perfect! M-am născut în Onești, cel mai frumos oraș din lume. Pentru amatorii de numerologie, sunt născut pe 10 a 10-a. Probabil că asta o însemna ceva.

Din 2001 trăiesc în București. Îmi duc existența vorbindu-le oamenilor. Sunt trainer, public speaker, consultant și autor. Am fondat o companie națională de training și consultanță în cadrul căreia promovez conceptul intitulat Caravana Excellency, concept despre care vei mai auzi.

Nu am făcut asta de când mă știu, dar cred cu tărie că toate etapele prin care am trecut în viață m-au pregătit pentru ce sunt acum. De ce afirm asta? Niciodată nu am făcut nimic altceva decât să le vorbesc oamenilor.

Cariera mea a început în liceu, în clasa a XI-a. Am fost cooptat, în aprilie 1990, în redacția săptămânalului ”Curierul de Onești”, prima publicație ”liberă” din Onești. Mi-a plăcut foarte mult acea perioadă de pionierat în presă. Nu existau surse de inspirație, binele sau răul nu erau concepte bine definite, dar cu siguranță exista un cod al onoarei pe care nimeni nu-l încălca. Mi-am dorit mai mult de la viață și am început să trimit materiale către publicații mai mari, de renume. Așa am ajuns să public în aproape toate ziarele și revistele naționale cunoscute ale vremii.

Câțiva ani mai târziu, mi s-a oferit o nouă șansă, la care multă lume râvnea. Televiziunea! Altă lume, alte reguli, altă filosofie. Am învățat o mulțime de lucruri pe care le folosesc astăzi în sala de curs. Alți câțiva ani mai târziu, alături de o mână de colegi, am pornit de la zero un post de radio. Aici am trăit atâta fericire cât nu pot cuprinde mulți oameni într-o viață. Și am învățat alte lucruri care azi îmi sunt de mare folos în comunicare.

În 2001 m-am mutat în București. Presa nu mai era de ceva timp un etalon al onoarei, motiv pentru care am renunțat la ea. Am început să lucrez în vânzări. Cu ceva emoții, recunosc. După o perioadă, am realizat că tot ce am experimentat în presă, de la spargerea gheții în emisiuni, la intervievarea invitaților, îmi sunt de mare folos în procesul de vânzare.

În 2008, anul de boom economic, am început colaborările cu câțiva traineri. La cerere, punctual, eram invitat să țin câte un speach pe la diferite conferințe ori să le vorbesc echipelor de vânzări din diferite companii. Atât de tare mi-a plăcut noua mea oportunitate, încât la începutul lui 2010, în plină criză economică, am fondat o companie de training și consultanță. Nu, nu am avut parte de scenariul clasic pe care-l servesc toți, cel potivit căruia am avut un succes răsunător datorită experienței acumulate. Departe de așa ceva. În primii ani am eșuat cu succes. Și din nou am învățat câteva lecții care azi îmi sunt de mare folos.

Pentru mine au fost mult mai importanți oamenii decât banii. Întotdeauna! Motiv pentru care am început să cresc o echipă alături de care să pot merge până la capătul lumii. Lucrul cu oamenii este ca la loterie. Cu unii am reușit, cu alții am dat greș. Dar am învățat și de aici niște lecții care azi îmi sunt de mare folos în cursurile de management și leadership. Și da, am o echipă alături de care pot merge până la capătul Pământului, echipă formată aproape exclusiv din foști cursanți, echipă care este în plină creștere.