Weekend-ul care tocmai s-a încheiat, am jucat în deplasare. Am susținut un modul de Branding Personal în Haga, la invitația celor de la Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), Filiala din Olanda. Acțiunea s-a întâmplat la NH Den Haag, iar vinovate pentru asta sunt Dara Dinu, Andreea Gorunescu și Alexandra Maftei, nu neapărat în ordinea asta. Ele s-au ocupat de tot. Și prin tot, se înțelege tot! Bilete de avion, de tren, de autobuz, de cazare, de masă, de sala de conferințe, de logistică și de multe altele. Particip frecvent la astfel de evenimente, dar este pentru prima dată când văd că doar trei tinere s-au ocupat de tot.

Foto: Dara DINU

Foto: Andreea GORUNESCU

Foto: Alexandra MAFTEI

Eu sunt convis că Liga Studențolor Străini din Străinătate (de aici încolo am să scriu LSRS) nici nu știe cât este de norocoasă cu cele trei fete din Olanda! Am apucat să văd unele dintre aspectele care țin strict de organizare. Zău că NH Den Haag m-a făcut să mă simt ca acasă, în sensul că a scârțâit pe mai toate planurile, cam ca orice hotel mediu din România. Dar treaba asta nu le-a oprit pe fete. A trebuit ținută legătura cu Ambasada Română din Olanda? S-a rezolvat! Serios vorbind, eu le-aș angaja pe Dara, Andreea și Alexandra de azi începând, chiar dacă pentru asta ar trebui să-mi vând un rinichi!
Doar că, și aici vine partea dureroasă, este foarte puțin probabil ca fetele să se întoarcă în țară. În cele aproape trei zile, am tot discutat, fie voalat, fie cât se poate de direct, despre asta. Oricât am încercat eu să le induc faptul că noi, cei de acasă, România, societatea, avem nevoie de mințile lor deschise, de cunoștințele lor, de seriozitatea lor, sunt de acord că lucrul ăsta nu se va întâmpla. Poate doar în câteva cazuri, dar nu o întoarcere masivă. Nu sunt naiv. De ce ar face-o? Pentru ce? Pentru dosarele cu șină? Pentru birocrația sufocantă? Pentru mocirla administrativă? Pentru politicul semianalfabet?
Dar să luăm o gură de aer curat. Prezentările ținute de simpaticul Octavian Tudorache de la https://europeanprojects.solutions/, Dana Marin, cunoscută ca amsterdamian.com și danarozmarin.com și de mine, ăsta care mai scrijelește sporadic pe aici, au prins fără niciun fel de problemă. Și asta se întâmplă destul de rar. Uneori la modulele acestea, mai cobor puțin pragul. Că nu se întâmplă mereu ca oamenii să se prindă din prima. Aici nu a fost cazul. Și trimiterile au fost făcute către personaje care făceau știrile pe când cei prezenți nu se născuseră încă. Așa de bine m-am simțit, încât am depășit puțin timpul alocat. Dacă era după mine, toți cei din LSRS ar fi pierdut trenurile. Și meciul Olandei cu Argentina! 🙂
Și acum, iarăși în butoi. Greu mă pot obișnui cu gândul că tinerii aceștia sclipitori, fie ei organizatori, membri sau non-membrie LSRS, vor contribui la progresul altor țări, în timp ce aici, în țară, lucrurile scârțîie zgomotos. Iar pentru asta, Iliescu, Roman, Năstase, Andronescu, Marga, Măgureanu, Blaga, Băsescu, Boc, Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Udrea, Dragnea, Tăriceanu, Hunor împreună cu toți cei de teapa voastră, sper să sfârșiți cu toții în lada de gunoi a istoriei. Deși nu cred că e posibil, mi-ar plăcea să știu că urmașii voștri vor intra în pământ de rușinea pe care i-ați lăsat să o care, iar manualele vă vor descrie drept ultimii oameni din istorie.
Dara, Andreea, Alexandra, să nu vă schimbați! Fanul vostru pe viață, mandea, vă salută dintre mitici, vă admiră și se înclină adânc. 🙂